Jó, ha tudod: ez mindenképp kell, hogy ne zárolják rövidesen a számládat

Desktop
forrás: medium.com

Zárolhatják június 26. után azoknak az ügyfeleknek a számláját, akik esetében a bank nem végezte el a teljes körű ügyfél-átvilágítást - írta a Portfolio. Ez a szép nevű pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény miatt kell. Nagyjából annyit takar, hogy ha egy ügyfél esetében nincs meg a banknál minden ehhez szükséges adat, akkor a fenti dátumot követően az illető minden tranzakcióját megtagadja a bank.

Az MNB felmérése szerint a magyar pénzintézetek nem állnak jól a témában, viszonylag sok adat hiányzik - írja az oldal, ahol azt is tanácsolják, hogy ne várjunk feltétlenül a bankra, ha valaki több mint 2 éve nyitott számlát (vagy több mint 2 éve egyeztette bármi okból adatait bankjával), annak célszerű utánanéznie ennek. 

Mindenesetre mi időben szólunk.

 

 

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek