Bulizni olcsó, adventezni drága: ilyen ez a Budapest

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: boulevardcity
Kép: boulevardcity

A brit PostOffice pénz-rovata minden évben készít felmérést arról, hova érdemes (magyarul, hova olcsó) adventezni utazni. Rengeteg európai város árait hasonlítják össze, hogy igazságos legyen, ezeket a költségeket nézik (két fővel számolva):

  • 4 kávé, rendes helyen
  • 2 három fogásos étkezés, egy-egy üveg borral
  • 2 utazás a reptér-és belváros között, nem taxi, busz, vagy ami tömegközlekedés elérhető
  • 4 forrralt bot, karácsonyi vásárban
  • 4 süti, karácsonyi vásárban
  • 2 éjszakányi szállás., szállodában, reggelivel
  • repülőjegy (vagy vonatjegy, ahova érdemesebb úgy menni)

És hát drágák vagyunk. A legolcsóbb három: Riga - Prága - Tallin. Budapest a hetedik, nálunk még Berlin, München és Lille is olcsóbb. 

Hogy ennek most örülnünk kell-e vagy sem, nehéz kitalálni. Egyrészt jó, hogy nem vagyunk minden tekintetben "olcsójánosok" - lásd bulinegyed, mert ott töretlen a fillérekért szórakozni vágyók áradata. Másrészt nem jó, mert az ilyen eredmények elriasztják azt a középosztálybeli, kicsit megfontoltabb, kicsit a bulizóknál többet költő és másfajta szórakozásra vágyó látogatókat, akikkel annyira szeretnénk lecserélni az előbbieket.

A teljes felmérést, árakkal, mindennel (az igaz angolul) itt lehet böngészni. A Pénzcentrum összefoglalóját meg itt találod.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek