Szolnokon tartották a huszadiki légiparádé főpróbáját

Desktop
Fotó: szoljon
Fotó: szoljon

Folyó is van, helyőrség is van Szolnokon - sőt a légibemutató sok szereplője onnan érkezik majd -, így aztán ott tartották meg a Szent István-napi hagyományos budapesti légibemutató főpróbáját.

Idén nem lesz vízi bemutató, kizárólag légi attrakciókat láthat a közönség 50 percben, huszadikán, délelőtt negyed tízkor kezdenek.

A Lánchíd és a Margit híd közti Duna-szakasz lesz a helyszín, amelynek a központja az Országház előtti rész. A Magyar Honvédség légierejének többféle „szolnoki” helikoptere (például AS 350-es, Mi–8-as, Mi–17-es, Mi–24-es) és merevszárnyas repülőgépei (Zlin–242-es, Zlin–143-as) és áthúznak majd a Duna felett.

Az MH 86 Szolnok Helikopter Bázison pénteken látható volt két német felségjelű (Luftwaffe) H-145-ös helikopter is, ezt a típust az év végével fogja rendszeresíteni a magyar légierő. Kecskemétről érkezett az An–26-os szállítógép, jöttek Airbus–319-esek, és a Falcon 7X, zárásként pedig a Jas 39-es Gripen-kötelék húzott át a tiszai "Duna" felett.

Augusztus huszadikán a műsort szolnoki ejtőernyősök fejezik be azzal, hogy a Dunán felállított pontonhíd-részekre ugranak - számolt be a főpróbáról a szolnoki újság.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?