Szeptembertől a Vörösmarty tér is megújul

Oszd meg másokkal!

Desktop
Most ilyen, amikor vásár van, fotó: töki pompos
Most ilyen, amikor vásár van, fotó: töki pompos

A jövő szerdai Fővárosi Közgyűlés elé nem csak parkolási javaslatokat, hanem a Vörösmarty tér megújításának tervét is jóváhagyásra nyújtották be.

Ha megszavazzák, szeptemberben megkezdődhet a munka, és várhatóan több ütemben eltart egészen jövő év augusztusának végéig.

Az MTI tudósítása szerint a komplex felújítás elsődleges célja a környező utcákkal egységes arculat kialakítása, a Vörösmarty tér jelenleg is domináló gyalogos forgalmának megtartása, a közösségi tér jelleg fejlesztése, valamint az időszakos vásárok közműellátásának előkészítése.

A tervek szerint a Vörösmarty tér mellett felújítják a Deák Ferenc utca Bécsi utca és a Vigadó épülete közötti szakaszát, a Vigadó utcát, valamint a Harmincad utcát. A teret egyedi, természetes lapkővel burkolják le, valamint megújítják a forgalomtechnikai elemeket, a szegélyeket, a parkolásgátló elemeket, a faveremrácsokat és utcabútorokat. Korszerűsítik a felszíni vízelvezetést, felújítják, illetve cserélik a közműveket és fejlesztik a világítást is.

A téren az egészséges fák megtartása mellett további fákat ültetnének, illetve a Vörösmarty szobor körül gyepes felület létesítenének.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek