Porcelán szökőkutak a József nádor téren

Oszd meg másokkal!

Desktop
Forrás: Urbanista
Forrás: Urbanista

Két nagy és híres porcelángyárunk állít egy-egy szökőkutat a József nádor térre. 

A József nádor tér a Belváros egyik legrégebbi sétatere, Hild József és Pollack Mihály városrendezési tervének köszönhetően  nyerte el mai formáját, és amelyet Széchenyi István javaslatára egyből a korzózóknak adták át, írja az Urbanista, akinek a szökőkutak látványterveit is sikerült megszereznie. 

A tér átépítése elég régen folyik, alája mélygarázs kerül, még 2016-ban, amikor hozzákezdtek, az építkezés előtti régészeti munkák során egy középkori falu és egy 17. századi muszlim temető nyomaira bukkantak, szóval emiatt se lehetett a markológépeket azonnal beindítani.  

Az átépítés egyik célja az önkormányzat szerint az, hogy legyen a tér turisztikailag vonzóbb. Legyen megint sétatér. Egy sétatérhez meg hozzá tartozik a szökőkút, legalábbis régen így volt szokás. 

A József nádor tér most kettőt is kap, a Herendi és a Zsolnai manufaktúra állít különleges, és különböző stílusú kutakat. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek