Retró: Ferenciek tere, hó – és a villamos

Oszd meg másokkal!

A lenti képet a Villamost a Rákóczi útra Facebook-oldalról vettük, de a pontos forrását sajnos nem ismerjük. De szép és aktuális.

A tér a 2-vel ezelőtti, a mostanihoz nagyon hasonló állapotát mutatja: még nyoma sincs az aluljárónak, vagyis 1976 előtti a felvétel. A képen látszódik a legendás, Bengálinak becézett villamostípus is, vagyis járnak még itt a villamosok, tehát 1972 szilvesztere előtt járunk.

Nem vállalunk nagy kockázatot, ha azt mondjuk, valamikor a hatvanas években készült.Arra viszont nem mernénk megesküdni, hogy látjuk a háttérben az Erzsébet hidat – nagyon úgy tűnik, hogy még nem áll. Tehát az is lehet, hogy 1964 előtt vagyunk. A villamosközlekedés nem mond ellent ennek, ugyanis a villamosok elmentek a lehető legközelebb a Dunáig akkor is, amikor nem állt a világháborúban szétbombázott híd.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek