Megérkezett a Kárpát-medence aratókoszorúja a Szent István Bazilikába

Desktop
Fotó: NAK
Fotó: NAK

Megérkezett a Kárpát-medence aratókoszorúja a Szent István Bazilikába.

A míves kivitelű, csigaformájú búzakoszorú a magyar gazdatársadalom összefogását jelképezi, ezért is élesztette újra hagyományait a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot szervező MAGOSZ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A koszorút régen is a legszebb búzakalászokból fonták, idén sem volt ez másként – köszönhetően a hajdúnánási gazdasszonyok keze munkájának. A néphagyomány az ilyen alakú búzakoszorút esőcsigának nevezi, bő csapadékot idéz meg, és amilyen aszályosak mostanában a nyarak, szükség is van rá.

Az aratókoszorút Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke, valamint Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar megyei elnöke, egyben Hajdúnánás polgármestere adta át ünnepélyes keretek között Snell György püspöknek, a Szent István Bazilika plébánosának, a Szent Jobb őrének.

A Kárpát-medence aratókoszorúja megtekinthető a Bazilika épületében, és augusztus 20-án majd a Szent Jobb körmeneten is – írta az AgroNapló.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek