Vikingek a tévében | Nordic Content

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

VIKINGEK A TÉVÉBEN
Veress Dávid előadása

A program ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat a nordiccontent@gmail.com e-mail-címen várjuk.

NordicContent néven ismeretterjesztő előadássorozatat indít útjára a Skandináv Ház tudományos tagozata a 2017/2018-as évadban.

Történelmileg mennyire hiteles a History Channel Ragnar Lothbrokja? Viking-e minden régi skandináv? Milyen filmeket és sorozatokat nézzünk, ha érdekelnek a vikingek (és milyeneket ne)? A Nordic Content következő előadásán ezekre mind választ kapunk!

A vikingekről a 20. század közepe óta sorra jelennek meg filmek és sorozatok. Ezek között van tárgyilagos dokumentarista, van abszurd és nem kevés elrugaszkodott fantasztikum is, ahol a szereplők csak alig-alig emlékeztetnek a skandináv történelemből ismert vikingekre. A Nordic Content következő előadásán tisztázzuk, hogy ki viking, ki nem az; nagyvonalakban vázoljuk a vikingek mozgóképes történetét; rámutatunk sok tévedésre, és röviden elemzünk néhány film- és sorozatrészletet a legérdekesebbek közül.

Időpont: 2018. január 16. 18 óra
Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár, 1056 Budapest, Molnár utca 11.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek