Szeniortánc a Belvárosi Közösségi Térben!

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák „olajozását”. A szeniortánc Nyugat-Európában már 40 éve működik, de hazánkban csak most kezd ismertté válni, és január 11-étől a Belvárosi Közösségi Térben is elérhető!

Az alaplépések kíméletesek az izmok, ízületek számára. Az egyszerűbb lépéskombinációk, a mozgás- és a táncfigurák az idősödő ember képességeihez igazodnak. Sem előzetes tánctudásra, sem partnerre nincs szükség, bármikor be lehet csatlakozni! Cél, hogy lelkünk felviduljon egy-egy pezsdítő ritmus, muzsika hallatán, közösen táncoljunk és örömet okozzunk.

A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt. Folyamatos tanulás, amely kellően megtornáztatja az agyat, fejleszti a koncentrációképességet, összehangolja a két agyféltekét, fejleszti a memóriát, az egyensúlyérzéket és a koordinációt, beindítja az öngyógyító folyamatokat. A táncolás öröme kortalan, oldja a feszültséget, életenergiát ad, kiegyensúlyozottá, boldoggá tesz. Sikerélményt, szellemi, lelki feltöltődést ad. Közösségteremtő és hangulatjavító ereje van.

Ez egy örömtánc, örömforrás, sok mosollyal és nevetéssel. A zenei memória segítségével régi emlékek hívhatók elő. Mivel egy csoportos, közösségi táncról van szó, segít fejleszteni a társas kapcsolatokat, oldja a magány érzését és a depressziót. Bizonyítottan az egyetlen fizikai aktivitás, amely védelmet nyújt a demenciával szemben, az a rendszeres-gyakori tánc! A rendszeres táncról kiderült, hogy 76 százalékkal, vagyis a leghatékonyabban csökkenti az időskori elbutulás esélyét. A tánc ugyanis nem csak a lábat, hanem az agykérget és a hippokampuszt is minden másnál jobban megmozgatja.

A szeniortánc fontos jellemzője: a folyamatos tanulás. Minden táncfoglalkozáson – a régi táncok időnkénti ismétlése mellett – új elemek tanulására van lehetőség. Ezek egyszerű, rövid koreográfiák. Ám meg kell jegyezni a tánclépések sorrendjét, és hogy hányat kell lépni és melyik lábbal, melyik irányba stb., ez kiváló agytorna és memóriagyakorlat. Ilyenkor az agyunk szinte „újrakábelezi” az idegpályákat.

A szeniortánc egy agytorna, mely fiatalon tart, nem megerőltető, sőt kifejezetten kímélő mozgás az 50-en túli korosztály számára.

A szeniortánchoz nincs szükség drága sporteszközökre, csupán egy váltócipőre.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket január 11-étől minden csütörtökön 14 órától!

A foglalkozás kizárólag V. kerületi lakosok számára látogatható, regisztráció nem szükséges! Ingyenes!

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek