In memoriam Orbán Ottó

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

In memoriam Orbán Ottó

Válogatás Jeney Zoltán, Balogh Máté, Futó Balázs, Horváth Bálint, Kedves Csanád, Zarándy Ákos és Tornyai Péter műveiből

A zenét én a fülemmel tanultam. Ösztönösen; úgy, ahogy a szomjas állat iszik. És tíz, húsz, ki tudja hány év után egyszerre csak arra ébredtem, hogy hallom a különbséget Bach és Schütz, Mozart és Haydn, Stravinsky és Schoenberg között, hogy előrébb most ne merészkedjem. Érzem a dallam tengerhullámzását, és fölfogom a mozgásában rejlő szabályosságot, melyet valami rejtélyes rajzológép egy kristályszerkezet képében vetít koponyám belső falára.“ (Orbán Ottó)

15 éve halott Orbán Ottó, a 20. századi magyar költészet és széppróza háború utáni „apátlan nemzedékének” tagja. Nyelvezete és képi világa, költői morálja sok kortárs szerzőt megihletett. A CentriFUGA Kortárs Művészeti Műhely a koncertévad első koncertjét – új művekkel – az ő emlékének ajánlja.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek