Könyvbemutató

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A PIM új kiadványát, a „…nem látunk semmit…” Biró Lajos levelei és haditudósításai az első világháború éveiből című kötetet bemutatja Széchenyi Ágnes irodalomtörténész, Szoleczky Emese hadtörténész és ifjabb Bertényi Iván történész, a bécsi Collegium Hungaricum tudományos igazgatóhelyettese.
Biró Lajos (1880–1948) a 20. század első felének sok műfajú tehetsége, tekintélyes publicista, kvalitásos novellista, népszerű regényíró, termékeny színházi szerző, az új média, a film lehetőségeinek egyik első hazai felismerőjeként filmforgatókönyv-író, aki a hollywoodi filmiparban és a brit filmgyártásban világhírűvé vált scriptjeivel. 
A front közelében írott és a katonai cenzúra által ellenőrzött levelek e kötetben jelennek meg először, a tudósítások pedig – az egykorú sajtóközlést is számítva – másodjára. A háború tematikája később Biró több színpadi és prózai munkájában is megjelenik, ezekben már szabadabban érvényesülhetett háborúellenes világlátása. A téma művé szublimálódásának folyamatát a kötet záró tanulmánya mutatja be. 
A szövegek gondozója Varga Katalin és Veres Miklós, a tanulmány szerzője Borbás Andrea.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek