Kiállításmegnyitó Abou-Kati• megnyitja Perneczky Géza

Programot feltöltötte:
ittlakunk.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Kiállításmegnyitó
Abouelnaga-Verebicskati
Szeretettel várunk Benneteket!

"A kairói családból származó El Naga fiatal képzőművészként 1996-ban nyert el egy olyan japán ösztöndíjat, melynek kapcsán egy éven át ismerkedhetett Kyotoban a papír felhasználási módjának másutt szinte teljesen ismeretlen változataival – ide aztán az ott rendezett symposiumok alkalmából később is ellátogatott. Kairóba hazatérve megalapította az El Nafeza nevű manufaktúrát, amelyben nemcsak az addig inkább csak hírből ismert japán papírféleségek gyártásának a meghonosításával foglalkozott, hanem azoknak a merített eljárással készült papírféleségeknek a gyártásával is, amelyek kifejezetten a képzőművészek – festők és grafikusok – munkájának a nélkülözhetetlen részei. Mivel ez a manufaktúra Kairóban mozgássérült családoknak is munkát ad, a kis telep munkáját Ashoka-ösztöndíjjal támogatták. El Naga ismételten is rendezett Indiában papírral foglalkozó művészeti kurzusokat, és meghívást kapott Svájcba, Londonba, Dániába, és más európai országokba is hasonló témájú workshopok tartására. 
Kiállító művészként külföldön főleg a francia és a kaliforniai művészeti életbe sikerült eredményesen beilleszkednie, de honorálták tevékenységét a nemzetközi kulturális élethez felzárkózni igyekvő arab országok is." Perneczky Géza

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek