A romlás online virágai - Francia irodalom az interneten

Programot feltöltötte:
Országos Idegennyelvű Könyvtár

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár Világhálós világirodalom című sorozatának záró előadásán Marczisovszky Anna különböző szempontok szerint mutatja be az irodalom internetes jelenlétét a francia nyelvű honlapokon.
Elsőként azokat a népszerű "offline" művészeti folyóiratokat mutatja be, amelyek fontosnak tartják az "online" megjelenést.
Ismertet olyan irodalmi oldalakat, amelyek kizárólag a neten érhetőek el, és azt vizsgálja, hogyan használják ki az internet nyújtotta lehetőségeket.
Majd sort kerít olyan francia nyelvű, frankofón oldalakra, amelyek Franciaország határain kívüli eseményekre összpontosítanak.
Végül említést tesz a magyar irodalom francia netes jelenlétéről, illetve olyan francia programokról, amelyek bizonyos hátrányos helyzetű csoportok irodalmi hozzáférését próbálják könnyíteni (pl. vakok és gyengék látók számára).

Marczisovszky Anna magyar-francia szakon végzett az ELTE-n, idén doktorál az ELTE francia doktori iskolájában. Tanít, fordít, kulturális témájú újságcikkeket ír.

A sorozat támogatója: NKA

Helyszín: Országos Idegennyelvű Könyvtár
1056 Bp., Molnár utca 11.
További információ: www.oik.hu

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek