Na, ez a minőségi turizmus alapja: Budapest látja vendégül a Michelin-kalauzt

Oszd meg másokkal!

Desktop

Március 26-án Budapest ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseményének: a Michelin és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésének köszönhetően itt mutatják be díjátadó gálán a Michelin-kalauz európai éttermeinek (Main Cities of Europe) friss listáját, írta meg a Vendéglátás magazin.

A rendezvény Magyarország számára páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén, és azt is újfent megmutassuk, hogy Budapest és Magyarország készen áll arra, hogy bármilyen, világszinten is fontos nemzetközi esemény házigazdája legyen. A rendezvény mindemellett különleges lehetőség a Magyar Turisztikai Ügynökség számára arra is, hogy olyan emlékezetes élményekkel gazdagítsa az ide érkező látogatókat, amelyek miatt a jövőben remélhetőleg minél nagyobb számban visszatérnek majd, írják.

A MIchelin-kalauzt a híres francia autógumis cég még 1900-ban adta ki legelőször, az akkor még ingyenes kiadvány a szaporodó autós kirándulóknak tartalmazott hasznos információkat, térképek voltak benne, az, hogy hogyan kell gyorsan kereket cserélni, apróbb hibákat elhárítani, merre vannak szervizek, benzinkutak, és hogy persze hol lehet megállni enni egy jót. Ennek az első, csak Franciaországról szóló kiadásnak mind a 35 000 példánya percek alatt elfogyott, az emberek megkedvelték, adtak a véleményére. 

1926 óta "csillagozzák" az éttermeket, eleinte csak vagy kaptak csillagot, vagy nem, 1936 óta van érvényben a három csillag:

  • 1 csillag: "Kategóriájában nagyon jó étterem" (Une très bonne table dans sa catégorie)
  • 2 csillag:"Kitűnő konyha, érdemes miatta kerülőt tenni" (Table excellente, mérite un détour)
  • 3 csillag: "Kivételes konyha, érdemes csak miatta oda utazni" (Une des meilleures tables, vaut le voyage).
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek