Ma! Fura múzeumi nap a Tudományos Akadémián

Oszd meg másokkal!

Desktop

Korábbi cikkek a témában:

Pénteken #ruhatárvan!

Szeptember 15-én 10 és 21 óra között látogatható lesz az Akadémia székházának első emeletén egy összefüggő, reprezentatív teremsor: a díszterem, a bizottsági termek (az elnöki tanácsterem és a képes terem) és az egykori hetiülések terme – a Magyar Tudományos Akadémia Művészeti Gyűjteményeként funkcionálva.

A bizottsági termek 19. század végi berendezésének visszaállításával egy rendeltetését és berendezését tekintve – a hazai viszonyok közt ritka, ha nem is egyedülálló – egységes történelmi enteriőregyüttes született újra. Mégsem időutazást kínálunk, hanem a jelenbe mindig csak így-úgy integrálható múlt, a rekonstruáltság tudatosítását. A tudományosság reprezentatív, adminisztratív és szakmai termeinek képzőművészeti kiállítóterekké fordításával olyan kérdésekre keresünk – élményszerű – választ, hogy (például) működhet-e egy rekonstruált 19. század végi hivatali reprezentáció képzőművészeti kiállításként a 21. században? Továbbá, hogy működhet-e egy ruhatár kiállítótérként – úgy a 19., mint a 21. században?#ruhatárvan! alkalmi eseményeink ugyanis lehetőséget adnak arra, hogy a bizottsági termek közti, egykor eredetileg optikai kísérletekre szánt (később garderobe-ként használt) térben vizuálisan kísérletezzünk: a Művészeti Gyűjtemény raktáraiban elfekvő tárgyakat állítsunk más fénytörésbe.

Első #ruhatárvan! eseményünkön ezért visszaépítjük az Akadémia ruhatárát (1917-es állapotában) – már amennyire lehet. Csak annyit ígérhetünk, hogy furcsa lesz.

Tehát képeket nézni, ülni, szemlélődni, dolgozni, internetezni lehet. Wifi van!

Részletes program:

  • 11.00 – Tárlatvezetés a díszteremtől a felolvasó teremig
  • 14.30 – Tárlatvezetés a felolvasó teremben
  • 15.00 – Tárlatvezetés a díszteremtől a felolvasó teremig
  • 17.00 – #ruhatárvan! Tárlatvezetés az elnökitől a képes teremig
  • 18.30 – Tárlatvezetés a díszteremben
  • 19.00 – #ruhatárvan! Tárlatvezetés az elnökitől a képes teremig

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek