Lehet, hogy kiemelt nemzeti emlékhely lesz a Vértanúk tere

Oszd meg másokkal!

Desktop

A minap azt javasolták a kormánypárti képviselők, hogy legyen kiemelt nemzeti emlékhely a Vértanúk tere.

Répássy Róbert, Halász János és L. Simon László azt szeretné, ha az Országház és környéke magában foglalná a Parlamentet, a Kossuth teret, a Földművelési Minisztériumot, a Néprajzi Múzeumot, az Antall József rakpartot és a továbbiakban a Vértanúk terét is. 

A Vértanúk tere az Országgyűlés Hivatala vagyonkezelésébe kerülne, hogy a Kossuth tér arculatához igazodó rekonstrukciót meg lehessen valósítani. A nemzeti vagyonról szóló törvényben aktualizálnák a szobrokat: a II. Rákóczi Ferenc emlékmű, a Horvay János által alkotott Kossuth-emlékmű másolata és A Dunánál című József Attila portrészobor mellett feltüntetnék a gróf Tisza István emlékművet, a gróf Andrássy Gyula emlékművet és Nagyatádi Szabó István portrészobrát is.

A Forradalom Lángja emlékmű a fővárosi önkormányzat tulajdonába kerülne, ezért még fizetni sem kellene.

A fideszes képviselők ezzel azt szeretnék elérni, hogy az emlékhely történelmileg hiteles, egységes arculatának és műemléki megjelenésének fenntartására és biztosítására érdekében végezzenek a környéken bizonyos fejlesztéseket, újításokat.

A kormánypárti előterjesztés pontosítja a kiemelt nemzeti emlékhely védelmét és fenntartását szolgáló eszközök és eljárások részletszabályait, továbbá rendezi az állami és önkormányzati tulajdonú vagyonelemek tulajdoni helyzetét - írta az MTI.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek