A II. kerületbe költözik a Brit Nagykövetség, régi otthonuk elképesztően néz ki belülről

Oszd meg másokkal!

Fotó: 24.hu/ Berecz Valter
Fotó: 24.hu/ Berecz Valter

Hetven év után a II. kerületbe, a Füge utca 5. és 7.-be költözik az V. kerületi Harmincad utcából a Brit Nagykövetség. A 24.hu bekéredzkedett a megüresedő épületbe, hogy megmutassák mindenkinek, hogy néz ki belülről. Egy szóval összefoglalva: lélegzetelállítóan.

Az épület mindössze pár perc sétára van a Deák Ferenc tértől, a mostani változatot 1914-ben alakították ki. A Hazai Bank egészen a második világháború utáni államosításig használta az épületet, majd 1944-ben Raoul Wallenberg kibérelte a harmadik emeletet, hogy zsidókat, és a saját értékeiket bújtassa benne. A bankvezetőket a trezorokban bújtatták.

A lap szerint a XX. század második felében az épülettel szemben lévő Patyolat üzlet O betűjében a titkosrendőrség egy kamerát rejtett.

Egyelőre nem tudni, mi lesz az épület sorsa.

Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek