Várnak a könyvtárak!

Oszd meg másokkal!

Hétfőtől vasárnapig (október 3-9.) várja a könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezte programsorozatban immáron 10. alkalommal indul el a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a középiskolások részvételére pedig a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű, jövő év márciusában záródó olvasásnépszerűsítő akció számít. Utóbbira 3-5 fős csapatok jelentkezését várják, akik hét fordulóban izgalmas kreatív feladatokon keresztül dolgozhatnak fel egy-egy könyvet. A játékra a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon lehet regisztrálni.

Október 7-én, a Könyvtári legek napján többek között arra biztatják a könyvtárba járókat, hogy a rendezvény központi oldalára (osszefogas.kjmk.hu) töltsék fel azokat a szavakat, amelyek szerintük a leginkább jellemzik a könyvtárakat.

Szintén pénteken a résztvevő könyvtárak egységes időpontban rendezik meg a könyvtáros beavatás elnevezésű programot, amelynek részeként a könyvtáros szakma rejtelmeibe, és a könyvtárak működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Ezen a napon tartják az Öleljük át a könyvtárakat! közösségi akciót, míg szombaton a szabadtéri programoké lesz a főszerep. Vasárnap pedig sok helyen megtartják az idei Könyves Vasárnapot, ekkor a résztvevő könyvtárak a rendkívüli könyvtárnyitás mellett délelőtt családos, délután felnőtteknek szóló programok zajlanak majd.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) belvárosi fiókja (Belvárosi Könyvtár, 1054 Vadász u. 42.) nem kínál külön programokat erre a hétre.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek