Ha most nem szoktok le a belvárosban autózásról, akkor soha: sávlezárás az Erzsébet hídon

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: 24.hu
Kép: 24.hu

Hamarosan a következő fázisába lép a fővárosi távhő-körgyűrű építése, eddig csak az Erzsébet híd budai oldalán volt kisebb-nagyobb fennakadás, útlezárás, most úgy fest, hamarosan a pesti oldal két szélső, felhajtó sávját is lezárják jó hosszú időre. 

A körgyűrűnek ez a szakasza az Erzsébet híd alján viszi át a távhővezetéket Budáról Pestre, ott rögtön bekötik a rendszerbe a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épületét.

Akiket közvetlenül érintett a dolog, eddig arra számítottak, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve a Városház utcánál egy-egy nagy szerelőakna épül majd, és ezeket egy, a metróépítéshez hasonló technológiával fúrt alagút köti össze. Ehhez a Városházáig tartó 800 méteres szakaszon egy kisebb fúrópajzs alakítja ki az alagutat. A felszínen pedig, a Szabad sajtó útján pedig egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd. (Erre a felszíni munkára, ami hatalmas árok készítésével, a kitermelt föld elszállításával jár, senki sem számított. Ha valaki emlékszik még arra, milyen érzés volt az akkori Felszabadulás téren lakni, dolgozni, amikor a metrót építették, az tudja körülbelül miről van szó.)

Szóval, ezek miatt zárják le a két sávot, sőt az út túloldalán lévő Március 15. teret is. Pontos dátumot még nem tudunk, a BKK tájékoztató oldalán még az előző lezárás szerepel, június végi dátummal: A Kossuth Lajos utcában a Szép utca és a Városház utca között mindkét irányban lezárták a belső sávot távhővezeték-építés miatt. A forgalmat a buszsávba, illetve az Astoriához vezető belső sávba terelik. A Szabad sajtó úton az Erzsébet híd előtt már korábban lezárták a buszsávot.

A 24.hu szerint akár kilenc hónapig is eltarthat ez az állapot. Addigra pedig már a Lánchíd rekonstrukciójához is hozzá fognak valószínűleg kezdeni. 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek