Új helyek, új árak: jövő szerdán szavaznak a parkolási díjakról

Oszd meg másokkal!

Desktop
A kép persze csak illusztráció, már rég nem így fizetünk :)
A kép persze csak illusztráció, már rég nem így fizetünk :)

A Fővárosi Közgyűlés még május végén tartja a következő ülését, már tudjuk, hogy mikről fognak dönteni, többek között régi és új parkolási övezetekről, várakozási díjakról.

  • A képviselők az újbudai önkormányzat javaslatára, a kerületi parkolási nehézségek enyhítésére - módosíthatják a XI. kerületi parkolási szabályozást. Ennek alapján bevonnák a várakozási övezetbe az Egry József utcát, a Bocskai út - Karolina út - Villányi út - Tas vezér utca által határolt területet, a Gellérthegy teljes kerületi részét, az őrmezői lakótelepet, a kelenföldi városrészt - azaz a Szerémi út - Galvani utca - Andor utca - Egér út - vasút - Hamzsabégi út által határolt területet -, valamint az Infopark területét, de a Warga László út nem kerülne az övezetbe. A Műegyetem rakparton is parkolási díjat vezethetnek be. A szavazásra bocsátott javaslat szerint  a díjak is emelkednének: az  eddigi 350 helyett 440 forint, a 175 forintos óradíj helyett pedig 265 forintra lenne a tarifa. Az előterjesztésben kitértek arra is, hogy a XI. kerületi várakozási övezetek esetében a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló közterületeken jelenleg nincs parkolásüzemeltetés. Az újbudai önkormányzat jelezte, hogy javaslatai elfogadása esetén a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló azon közterületeken, amelyek jelenleg a várakozási övezet részei, megkezdené a parkolásüzemeltetést. Ennek előfeltétele együttműködési megállapodás, amelyet a javaslat szerint október végéig kötnének meg.
  • A belvárosi polgármester javaslatára az ottani, eddig 440 forintos parkolás díja emelkedhet 525 forintra. Az id. Antall József rakparton (amelyik eddig a 265 forintos zónába tartozott) javaslata szerint 350 forintra emelkedhet az óradíj.
  • Hegyvidék: A  Böszörményi út - Királyhágó utca - Alkotás út - Márvány utca - Győri út - Avar utca - Hegyalja út - Jagelló út által hatolt területen este hat óra helyett nyolc óráig kelljen a jövőben fizetni a parkolásért.
  • A II. kerületi önkormányzat azt javasolja, hogy a Széll Kálmán tér - Szilágyi Erzsébet fasor - Trombitás utca - Garas utca - Marczibányi tér - Keleti Károly utca - Margit körút által határolt területen szintén este nyolc óráig kelljen fizetni a várakozásért.

(A beterjesztett javaslathalmazt a napi.hu böngészte végig.)

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek