Tesz-Vesz Óvoda

1051 Budapest, József Attila u. 18. | +36-1-318-1518 | http://www.teszveszovoda.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodánk a Belváros szívében, egy lakóház félemeletén helyezkedik el. Központi fekvése miatt könnyen megközelíthető. Csoportszobáink barátságosak, világosak, tágasak, légkondicionáltak. Nagy alapterületük miatt a gyerekek számára megfelelő hely áll rendelkezésre a különféle tevékenységekhez. Az udvarban jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk.

Jelenleg 4 gyermekcsoporttal működünk, - a kerületben egyedüliként – életkor szerinti elosztásban vannak csoportba sorolva a gyerekek. A Tevékenységközpontú Nevelési Program alapján folyik a gyermekek nevelése. Ez a program jól illeszkedik a modern elvárásokhoz azáltal, hogy a gyermekek fejlesztését, kompetenciáinak fejlesztését a tevékenykedtetésen keresztül valósítjuk meg. A Süni-csoportban 2013 szeptemberében indult a Montessori csoport. Két csoportban folyik idegen nyelvvel (angol és német) való játékos ismerkedés a mindennapi tevékenységekbe ágyazottan.

Nevelési céljaink között elsődleges helyen szerepel a gyermekek testi-lelki egészségének megóvása. Ennek a célnak a megvalósulásához járul hozzá a sószoba rendszeres (februártól egész évben), napi használata, a heti rendszerességgel szervezett úszás, a tisztított víz fogyasztása. A hozzánk járó családok (szülők, gyerekek) térítésmentesen vehetik igénybe a sószobát a délutáni időszakban.

Másik kiemelt nevelési célunk az iskolai élethez való alkalmazkodás megkönnyítése, a gyermekek képességeinek a kibontakoztatása. Ennek érdekében figyelemmel kísérjük a gyermekeink képességeinek alakulását az óvodába lépéstől az iskolába kerülésig. Három fejlesztőpedagógus kollegánk segítségével rendszeresen mérjük a gyermekek mozgás- és beszédállapotát, az értelmi képességeinek a fejlettségét. Szűrjük a részképesség-gyengeséggel küzdő gyerekeket, számukra - a kerületben elsőként – szükség esetén az óvodában biztosítjuk az egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat évek óta, sikerrel. Ehhez a szemlélethez jól illeszkedik a montessori pedagógia a speciális eszközeivel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.