ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. | +36-1-411-6500 | https://www.ajk.elte.hu, https://www.elte.hu/karok/ajk
Desktop

Az Állam- és Jogtudományi Kar képzési szerkezete a korábbi hagyományok megőrzése mellett az utóbbi években új képzésekkel bővült. Valamennyi képzésünket kizárólag budapesti helyszínnel folytatjuk, a kar belvárosi campusain. A legnagyobb létszámú képzés az 1667-ben alapított, és azóta megszakítás nélkül folyó, 2006-tól osztatlan kreditrendszerű formában működő 10 szemeszteres jogászképzés, melyet teljes idejű (nappali tagozaton) és részidejű képzésben (levelező tagozaton) egyaránt oktatunk, és mind az első helyes jelentkezők, mind a felvettek létszámát, mind a versenyeredményeket és az elhelyezkedési statisztikákat tekintve az ország legeredményesebb jogász képzésének számít.

A kar második legrégebbi képzési ága a társadalomtudományi képzési területbe sorolt, a politológus egyetemi képzés bázisán 2006-ban indult 6 szemeszteres politológus alapképzés (szakirányok nélkül) és a 2009-ben indult 4 szemeszteres politikatudományi mesterképzés, melyeket kizárólag nappali tagozaton oktatunk. A politikatudományi mesterképzést az ELTE Társadalomtudományi Karával közösen folytatjuk, ahol karunk a szakgazda.

2011-ben indult el a karunk által alapított és mindezidáig egyetlenként indított 4 szemeszteres kriminológia mesterképzés, ahol okleveles kriminológusokat képezünk. A képzés rendkívül népszerű, csaknem teljesen államilag finanszírozott, de néhány önköltséges hallgatót is oktatunk. A képzés a jogi képzési területbe sorolt, karunk a szakgazda, de a tárgy interdiszciplináris jellegére tekintettel több tárgy oktatásában közreműködnek tárgyfelelősként és oktatóként az ELTE Társadalomtudományi Karának, valamint Pedagógiai és Pszichológiai Karának az oktatói, illetve az Országos Kriminológiai Intézet kutatói is.

2013-ban indítottuk el a szintén karunk által alapított 2 szemeszteres európai és nemzetközi üzleti jog (European and International Business Law) második (mesterképzésre épülő) mesterképzésünket angol nyelven, részidejű képzési formában. A képzés nagy érdeklődést váltott ki a hazai és a közép-európai üzleti jogi szférában, a jelentkezők száma meghaladja a területre biztosított kapacitást. A képzés az első lépcsője annak a törekvésünknek, hogy a közép-európai régióban számottevő szerepet töltsünk be az alapképzésekre ráépülő mesterképzések területén. 2 szemeszteres európai emberi jogi mesterjogász (European Human Rights L.LM) szakirányú továbbképzést is indítunk 2016 szeptemberétől angol nyelven. 2006-ban indult el a 6 szemeszteres igazságügyi igazgatási alapképzésünk. A képzést szakirányok nélkül folytatjuk.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek