Vera és Donald Blinken Nyílt Társadalom Archívum (Open Society Archives)

1051 Budapest, Arany János u. 32. | +36-1-327-3250 | http://www.osaarchivum.org/hu
Desktop

A Közép-Európai Egyetemen (CEU) működő Nyílt Társadalom Archívum (Open Society Archives, OSA) a budapesti Közép-Európai Egyetemen működő kutatási és kulturális intézmény, a közelmúlt és a jelenkor világtörténelmének egyik legjelentősebb sajtóarchívuma és audiovizuális gyűjteménye. Fontos kutatóhely mindazon történészek, jogászok, szociológusok, gazdaság- és társadalomkutatók, ökológusok, emberi jogokkal foglalkozó kutatók és egyetemi hallgatók számára, akiket a jelenben is nyomon követhető jelenségek, fejlemények közvetlen történeti előzménye, a máig ható folyamatok előtörténete is foglalkoztat.

A Centrális Galéria a Nyílt Társadalom Archívum kiállítóterme. Kiállításaink, melyek egy-két hónapig tartanak nyitva, általában Közép- és Kelet-Európa múltjából villantanak föl egy-egy eseményt, szempontot vagy jelenséget. Kiállításaink az adott téma bemutatására számos médiumot használnak ki: az OSA levéltári dokumentumait, egyéb forrásokat, videókat, hanghordozókat, CD ROM-okat és műalkotásokat.

Az archívum 2015-ben Vera és Donald Blinken nevét vette fel.

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 17.45
Kedd10.00 – 17.45
Szerda10.00 – 17.45
Csütörtök10.00 – 17.45
Péntek10.00 – 17.45

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.