Országos Idegennyelvű Könyvtár

1056 Budapest, Molnár u. 11. | +36-1-318-3688 | http://www.oik.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A magyarországi nyilvános szakkönyvtárak közül az egyik legfiatalabb intézmény az Országos Idegennyelvű Könyvtár, amely az eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei továbbá nyelvészeti tárgyú dokumentumokat gyűjtő nyilvános szakkönyvtár, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációs központja.

Eredetileg orosz nyelvű közművelődési könyvtárként működött, 1956-ban alapították Állami Gorkij Könyvtár néven. Az olvasói igényekkel lépést tartva fokozatosan bővült a gyűjtőkör. Napjainkra országos szinten egyedi idegen nyelvű gyűjteményt sikerült kialakítani. Az intézményt 1978-ban országos feladatkörű szakkönyvtárrá, majd tudományos kutatóhellyé minősítették. Az Országos Idegennyelvű Könyvtár nevet 1989-óta viseli.

Jelenleg három nagyobb, akadálymentesített szolgáltató egységgel rendelkezünk. A földszinten található a ruhatár és a beiratkozás, a félemeleten kapott helyet a zeneműtár, az első emeleten pedig a kölcsönzési adminisztrációt, tájékoztatót, olvasótermet, folyóirat-olvasót, szabadpolcos könyvkiválasztó teret, számítógépparkot és nyelvstúdiót egyesítő szolgáltatóövezet-együttes található. A galérián kapott helyet Fajszi Károly 12 000 kötetes eszperantó gyűjteménye. 

Tartson velünk Kávészünetet!

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 20.00
Kedd10.00 – 20.00
Szerda12.00 – 20.00
Csütörtök10.00 – 20.00
Péntek10.00 – 20.00

A könyvtár nyári részleges nyitvatartási rendje illetve zárva tartása megtekinthető a honlapon.

A Fajszi Gyűjtemény minden hónap első szerdáján 10.00 és 12.00 óra között látogatható.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek