MTA Könyvtár és Információs Központ

1051 Budapest, Arany János u. 1. | +36-1-411-6100 | https://konyvtar.mta.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Az MTA Könyvtár és Információs Központ mint tudományos könyvtár a szakirodalom tárháza, dolgozó- és kutatószoba, ahol szakavatott specialisták segítik a látogatót tudományos és kulturális igényeinek kielégítésében. Tudományos műhelyként is működik, hiszen a humán tudományok művelőinek munkahelye, "laboratóriuma" a könyvtár. Országos tudományos szakkönyvtári feladatain túl egy óriási hálózat része is kíván lenni, amely hálózat nemcsak az elektronikára, hanem emberekre is épül, ahol nemcsak a dokumentumok, hanem a gondolatok is gazdát cserélnek. Egyre növekszik az igény arra, hogy a könyvtár közösségi tér, találkozóhely, nyitott szellemi műhely legyen, amely helyet kínál kulturális és tudományos rendezvényeknek, teret ad szakmai fórumoknak és kötetlen beszélgetéseknek.

Az Akadémia első tudományos intézményének alapjait gr. Teleki József, az MTA első elnöke vetette meg 1826-ban, 30 000 kötetes családi könyvtárának felajánlásával.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek