Magyarság Háza

1051 Budapest, Zrínyi u. 5. | +36-1-795-2620/Magyarság Háza, +36-1-235-5500/Duna Palota | http://www.magyarsaghaza.net, http://mimagyarok.com, http://bgazrt.hu/magyarsaghaza
Desktop

A Magyarság Háza a budavári Szentháromság térről a Duna Palotába költözött, 2017 szeptemberétől az itt bérelt helyiségekben rendezik meg a határon túli magyar fellépők, előadók programjait.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet rendezvényeit, képzéseit, konferenciáit szintén a Duna Palotában tartják majd.

Magyarország Kormánya támogatása mellett 2011. harmadik negyedévétől a BGA Zrt. koordinálásával valósul meg a Magyarság Háza projekt. A minden magyar összetartozását jelképező intézmény fokozatosan, 2014 őszére olyan nemzeti, kulturális, közművelődési, oktatási-módszertani, turisztikai központtá, kiállítótérré és látogatóközponttá alakult, amely erősíti a Magyarország határain belül- és kívül élő magyar közösségek közötti kapcsolatokat. Célunk továbbra is az, hogy a Magyarság Házát a nemzeti identitást erősítő kulturális és módszertani központként tartsák számon, amely élen jár a magyar-magyar kapcsolatok ápolásában és előmozdításában, és nagymértékben hozzájárul a magyarság értékmegőrző képességének és egymás iránti felelősségérzetének kialakításához.

A minden magyar összetartozását jelképező intézmény célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának segítése. A Ház rendszeres, többnyire ingyenesen látogatható közhasznú programokkal várja az érdeklődőket. Programkínálatában a szórakoztató, kulturális események mellett tudományos, ismeretterjesztő konferenciák, műhelybeszélgetések és fiataloknak szóló játékos foglalkozások is helyet kapnak.

A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, teljesítményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel. A Magyarság Háza állandó kiállítása, a Mi, magyarok is ezt a célt szolgálja. (A kiállítás 2017. június 16-tól átmenetileg nem látogatható.)

Nyitvatartás:

A programok függvényében. A Mi, magyarok kiállítás 2017. június 16-tól átmenetileg nem látogatható.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.