Magyarság Háza

1051 Budapest, Zrínyi u. 5. | +36-1-795-2620/Magyarság Háza, +36-1-235-5500/Duna Palota | http://www.magyarsaghaza.net, http://mimagyarok.com, http://bgazrt.hu/magyarsaghaza

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Magyarság Háza a budavári Szentháromság térről a Duna Palotába költözött, 2017 szeptemberétől az itt bérelt helyiségekben rendezik meg a határon túli magyar fellépők, előadók programjait.

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet rendezvényeit, képzéseit, konferenciáit szintén a Duna Palotában tartják majd.

Magyarország Kormánya támogatása mellett 2011. harmadik negyedévétől a BGA Zrt. koordinálásával valósul meg a Magyarság Háza projekt. A minden magyar összetartozását jelképező intézmény fokozatosan, 2014 őszére olyan nemzeti, kulturális, közművelődési, oktatási-módszertani, turisztikai központtá, kiállítótérré és látogatóközponttá alakult, amely erősíti a Magyarország határain belül- és kívül élő magyar közösségek közötti kapcsolatokat. Célunk továbbra is az, hogy a Magyarság Házát a nemzeti identitást erősítő kulturális és módszertani központként tartsák számon, amely élen jár a magyar-magyar kapcsolatok ápolásában és előmozdításában, és nagymértékben hozzájárul a magyarság értékmegőrző képességének és egymás iránti felelősségérzetének kialakításához.

A minden magyar összetartozását jelképező intézmény célja a Magyarország határain innen és túl élő magyar közösségek közötti kapcsolatok erősítése, a pozitív magyarságkép kialakulásának segítése. A Ház rendszeres, többnyire ingyenesen látogatható közhasznú programokkal várja az érdeklődőket. Programkínálatában a szórakoztató, kulturális események mellett tudományos, ismeretterjesztő konferenciák, műhelybeszélgetések és fiataloknak szóló játékos foglalkozások is helyet kapnak.

A Magyarság Háza rendezvényei a nemzeti identitás erősítését szolgálják, bemutatják a világ magyarságára jellemző értékeket, eredményeket, teljesítményeket, sikereket. Megismertetik a hazai és határon túli közönséget a hungarikumokkal, az épített és szellemi örökséggel, a magyar kultúrkincsekkel, a tudományos, szellemi és fizikai teljesítményekkel. A Magyarság Háza állandó kiállítása, a Mi, magyarok is ezt a célt szolgálja. (A kiállítás 2017. június 16-tól átmenetileg nem látogatható.)

Nyitvatartás:

A programok függvényében. A Mi, magyarok kiállítás 2017. június 16-tól átmenetileg nem látogatható.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek