Kolta Galéria

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Kolta Galériát – a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület kérésére – Katkó Tamás fotóművész és művészeti vezető hívta életre a Ferenciek Bazára épületében, még 2005-ben.

A galéria művészeti tanácsadói: Haris László fotóművész, Kincses Károly fotómuzeológus, Kő Pál szobrászművész, Korniss Péter fotóművész, a legfontosabb szakmai szervezetek képviselői. A kiállítóterem névadója dr. Kolta Magdolna, a tragikusan fiatalon elhunyt fotómuzeológus, a Magyar Fotográfiai Múzeum és a Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház) szellemi alapítója, a magyar fotográfiai élet megkerülhetetlen személyisége.

Az intézmény fotógalériaként indult, majd lehetőség nyílt arra, hogy képző- és iparművészeti kiállításokat is rendezzenek a helyszínen.  2011 végéig 76 kiállítás került megrendezésre a galériában úgy, hogy a művészeti vezetés nem határozott meg semmiféle műfaji kritériumot. Kizárólag a minőség bemutatására törekedett, függetlenül attól, hogy befutott alkotónak, pályakezdő művésznek, határokon túli, vidéki, vagy fővárosi kiállítónak biztosított lehetőséget.

A 2012-es év komoly változást hozott a Kolta Galéria életébe. A Háló bezárta központját és ideiglenesen kivonult a kulturális életből, így hét év után új otthont kellett keresni a galériának, melyet az Árkád Bazár épületében, az egykori Metro Klub helyén létrejött Bazaar Klub kupolatermében talált meg. Nem csak a költözés hozott változást a Kolta Galéria életébe, hanem új fenntartóként a Kultúrpart Csoport tagja, a Szívlapát Alapítvány segíti a képtár további működését. A galéria munkájához korábban hozzátartozott a zene, mint társművészet jelenléte, és a tervek szerint ez a jövőben sem fog változni. Tekintve, hogy a Kultúrpart Csoport munkatársai eleve zenei beállítottságúak, a szellemi társulás révén komoly művészeti együttműködésre lehet számítani.

A Kolta Galéria májusig tartó kiállítás sorozata a Kultúpart Csoport tagja, a Szívlapát Alapítvány segítségével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

Nyitvatartás:

Hétfő14.00 – 18.00
Kedd14.00 – 18.00
Szerda14.00 – 18.00
Csütörtök14.00 – 18.00
Péntek14.00 – 18.00

Hétvégén zárva.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.