Hungarikum Élményház & Pódium

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8. 1. em. | +36-1-200-1925/Kiállítás, +36-1-200-1924/Pódium | http://hungarikumelmenyhaz.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Fiatal iparművészekkel, valamint remek IT szakemberekkel fogtunk össze, hogy létrehozzunk egy olyan kiállítást, ami képes megszólítani a 21. század emberét és nem utolsó sorban képes átadni a lehető legtöbbet abból a szellemiségből, amire mi magyarok méltón lehetünk büszkék múltunkból, történelmünkből.

Szenzációs interaktív kiállítás magyar büszkeségeinkről a belváros szívében, mindössze 100 méterre a Duna-parttól az impozáns környezetben található Hungarikum Élményház. Nevünk is tükrözi azon célunkat, hogy vendégeink minden érzékszervükkel megtapasztalhassák azokat a dolgokat, amikre mi, magyarok a leginkább büszkék vagyunk.

A tudásra szomjazó érdeklődőkkel poros, múzeumi tárlat helyett a legmodernebb technikára épülő, interaktív kiállítás formájában ismertetjük meg nemzetünk évezredes értékeit. A sokszínű tárlaton haladva a hétköznapi tárgyak közül hirtelen élő, digitális enciklopédiában találhatjuk magunkat a kiterjesztett valóság (augmented reality, AR) varázslatos világában.

A látogatók érkezéskor egy tabletet kapnak, mely segítségével olvashatják le az egyes installációk mellett elhelyezett QR kódokat. S a tableten olvashatják, nézhetik meg az adott személyhez, történelmi eseményhez vagy más magyar büszkeséghez tartozó információkat. De ezzel nem csak száraz szöveget kapnak, hanem igazi élményeket kaphatnak: közös fotót készíthetnek Kossuth Lajossal, felrobbanthatnak egy hidrogénbombát vagy virtuális sétát tehetnek Budapest legszebb helyein. Oly módon ismerkedhetnek tehát az igazi Hungarikumokkal, amelyet máshol nem tudnak megtenni.

Mindezek mellett a idelátogatóknak lehetősége nyílik az igazi magyar kulturális életbe is elmerülni. Esténként neves művészeink előadásában ismerhetik meg a magyar irodalom gyöngyszemeit, Repertoárunkon a klasszikus művektől kezdve a kortárs alkotásokig. Szívesen helyt adunk új produkciók születésének, fiatal tehetségeknek, célunk, hogy egyre több magyar művész találjon otthonra nálunk, és kultúránkból inspirálódva, egyre több új magyar alkotás születhessen.

Nyitvatartás:

Programok

  • Hungarikum Kiállítás szerdától péntekig: 11-től 19 óráig (utolsó belépés: 18.00)
  • Jegypénztár szerdától péntekig: 11-től 19 óráig

További információk:

Parkolás:utcán fizetős

Kapcsolat:

Telefon:+36-1-200-1925/Kiállítás, +36-1-200-1924/Pódium
Email:info@hungarikumhaz.hu, podium@hungarikumelmenyhaz.hu
Honlap:http://hungarikumelmenyhaz.hu
Facebook:https://www.facebook.com/houseofhungarikum
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek