Oszd meg másokkal!

Desktop

„Íme a magyar Versailles” – írta A Hét 1896-ban a Belváros-Lipótvárosi Kaszinó Társaság által, Freund Vilmos tervei alapján építtetett palota megnyitása alkalmából. A Kaszinó Társaság első elnöke Falk Miksa volt, a kiváló műkritikus, újságíró, író. A Társaság nemzeti irodalmunk, zenei kultúránk, hagyományaink tiszteletén és őrzésén túl értékteremtő munkát is végzett. A kaszinó minden estélye, hangversenye, előadása és kiállítása esemény számba ment. A palota színháztermében játszott első ízben közönség előtt Bartók Béla, tartott felolvasó estet Mark Twain, lépett fel Antonín Dvořak.

Arra törekszünk, hogy a Duna Palota rendezvényei is hasonlóképpen megbecsülést váltsanak ki a közönségtől. Ennek jegyében működtetjük a Duna Művészegyüttest és a Duna Szimfonikus Zenekart, és szervezzük meg színházi estjeinket, könyvbemutatóinkat és természetesen kiállításainkat.

Kulturális értékei mellett a műértők a Duna Palota Színháztermére és Báltermére fókuszálnak. A 19. század közismert festőművészei, Márk Lajos és Vajda Zsigmond freskói, életképei találhatóak a Színházteremben. A Bálteremben pedig Róth Miksa üvegfestményét láthatjuk, melyet még ma is őrzi a Duna Palota Kulturális Nonprofit Kft.

Az épület egyedülálló értékét nem csak a színház- és kiállító terem, a Széchenyi terem, vagy a Galéria adja, hanem a palotát körülölelő belvárosi épületek, a Szent István Bazilika vagy az épülettől néhány méterre a megragadó dunai látkép. Mindezen értékeiből egyszerre kapunk ízelítőt az Evita vagy a Hídember című film egy-egy jelenetében.

A háromemeletes neobarokk épület termeit a 19. századi klubok mintájára, a társasági élet eseményeihez mérten alakították ki, amely ma is egyedülálló alternatívát kínál a legkülönfélébb rendezvények megtartására. A Duna Palota – kulturális programjai mellett – divatbemutatók, képzőművészeti vásárok, jubileumi ünnepségek, családi vacsorák, követségi fogadások, plenáris- és szekcióülések helyszíneként is szolgál.

A ház rendezvényszervezőinek felkészültsége, magas színvonalú munkája méltán viszi jó hírét az intézménynek. A szervezésen túl vállaljuk a termek berendezését, a műszaki-technikai feltételek megvalósítását, a programhoz kapcsolódó és az azt kiegészítő kulturális programok megszervezését, valamint a grafikai munkákhoz is szakértő segítséget tudunk adni.

A Duna Palota catering partnere a Duna Parteam Kft. Bálok, bankettek, céges összejövetelek, esküvői menük összeállításában, valamint az eseményekhez illő szervírozási mód kiválasztásában is segítjük ügyfeleinket. Megrendelőink az elmúlt években visszajáró vendégeinkké váltak.

Előzetes bejelentkezés után Munkatársaink szívesen mutatják be a Duna Palota nevezetességeit, termeit, szolgáltatásait.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek