Parkolótársasági ámokfutás: 60 forint mínusz miatt közel 17 ezer forint plusz büntetés

Oszd meg másokkal!

Desktop

Parkolási büntetés: 7875 Ft. Aki ezt, kedves mikulás-öltözetben a szélvédőjére kapta márciusban, még aznap befizette a büntetést. Azaz, csak gondolta, hogy befizette: a 7875-ös számot 7815-nek olvasta véletlenül, s így 60 forinttal kevesebbet fizetett be a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet, illetve a Belváros-Lipótváros Önkormányzat számlájára. 

Na, a szigorú hivatal nem is hagyta annyiban a dolgot. Tehette volna, hogy a csekket eleve nyomtatva kitölti. Nem tette. Tehette volna, hogy értesíti az adott felet, hé, kérem szépen, köszönjük, hogy befizette a büntetést, de van ám 60 Ft híja, ide vele! Utalja át azt a 60 forintot, kérem. Nem tette ezt sem, sem telefonon, sem levélben, sem emailben - bár mindre lett volna módja. 

Hogy mit tett? Uszkve két hónappal az eset után kiküldött a 60 forinttal adós ügyfélnek egy levelet, benne egy csekkel, amelyen 16.985 Ft állt. Az ügyfél, aki úgy gondolta, befizette a büntetését, nem értette a dolgot. Ő már nem volt rest emailezni, írt a hivatalnak. A hivatal ekkor már tudott emailt használni, s válaszlevelében eképpen indokolta meg az eredeti büntetési összeg több mint megháromszorozását: "a 7875 Ft pótdíj helyett 7815 Ft került befizetésre. Mivel részteljesítés történt, a parkolási esemény nem zárult le, és a hátralék a 16. napon emelkedett a törvényben meghatározott magasabb összegre (21525 Ft). Ebből levonásra került a már befizetett 7815 Ft, és hozzáadódott a felszólító levél költsége (3275 Ft), tehát jelen követelésünk a gépjármű üzembentartója felé 16985 Ft."

Ügyes, okos! Gratulálunk! 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?