Schmuck Andor is indul a belváros polgármesteri székéért

Desktop
Képrészlet: valasztas.hu
Képrészlet: valasztas.hu

Schmuck Andort a Nemzeti Választási Iroda szeptember nyolcadikán, vasárnap vette nyilvántartásba, mint az V. kerület, Belváros független polgármester-jelöltjét.

Igen, ezzel a fotóval. A HVG már hétfőn délelőtt furcsállta az ovis-fotót, de még délutánra is ez a hivatalosan elérhető verzió.

Schmuck Andorról az alábbiakat mondja a Wikipédia. Mi legutoljára tavaly nyáron találkozhattunk vele, amikor a  4-es számú egyéni választókerületi képviselői mandátumért indult az időközi választáson.

Mostani ellenfelei: Szentgyörgyvölgyi Péter, jelenlegi polgármester, Fidesz- KDNP és Tüttő Kata, MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP.

"Középfokú üzleti tanulmányokat folytatott, majd osztálytársaival egy éjjel-nappali közértet nyitott a Dohány és a Rottenbiller utca sarkán. Politikai pályafutását a Magyar Szocialista Párttal (MSZP) szorosan együttműködő Baloldali Ifjúsági Társulásban (BIT) kezdte. 1994 és 1998 között Újpesten helyi önkormányzati képviselő volt. 1995-ben a Xénia Láz Egyesület titkáraként működött, 1998-ban újpesti polgármester-jelölt volt, majd egy ideig a Magyar Motorsport Szövetség elnöke. 2000 szeptemberében részt vett Az Európai Magyarországért mozgalom megalapításában, az év végén Zámbó Jimmy személyi menedzsereként működött. Schmuckot 2001. május végén az MSZP újpesti alapszervezete fegyelmivel kizárta tagjai sorából. 2004-ben az ő közreműködésével alakult meg a Tisztelet Társasága nevű szervezet. 2012. július 28-án a Magyarországi Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnökévé választották.

A HVG 2019. június 10-i közlése szerint Schmuck Andor várhatóan június 11-én kedden jelenti be, hogy indulni kíván a budapesti főpolgármester-választást megelőző ellenzéki előválasztáson."

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?