Őszibarackos-mandulás az idei Budapest-desszert

Desktop
Kép: Bolka Bonbon, FB
Kép: Bolka Bonbon, FB

A Bolka Bonbon őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, ti majd a hétvégén, az Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhatjátok meg, a Szent István-bazilika előtt.

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség tavaly írta ki először a Budapest desszertje versenyt. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az, hogy a nyertes termék finom legyen, de szintén ugyanolyan fontos,hogy a magyar cukrászati hagyományok ismét az érdeklődés fókuszába kerüljenek.

Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé- és édességünnep szeptember 13-15. között kerül megrendezésre a Bazilika előtti Szent István téren. A rendezvény maga ingyenes.

A programja:

szeptember 13., péntek

  • 15:30 Hivatalos megnyitó
  • 16:00 PanniCake Tortaműhely – Tortadíszítési technikák
  • 17:00 Uhrin Anna Csokoládé Akadémia - Gluténmentes pohárdesszert
  • 18:00 Ipacs Balázs és Füredi Krisztián– Hisztéria Cukrászda: A meringák csodálatos világa
  • 19:00 Priskin Gina Duó
  • 20:30 CobyStyleDaJ& Robert Field

szeptember 14., szombat

  • 13:00 Croque-en-Bouche desszertet készítenek a Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói
  • 14:00 Vespresso Coffe : Igazán a kávé szerelmese vagy? Gondoltál már rá, hogy amúgy mi van a kávéban? Velünk megtudhatod, mitől más egy profi espresso géppel elkészített kávé, mit csinál a szervezettel a koffein, mennyit is lehet elfogyasztani egy nap alatt a kávéból? Mi a különbség a kotyogós vagy más otthoni gépek és az espresso gép között. Mesélünk még az új kávé készítési módszerekről avagy a brew bar-ról.
  • 15:00 „Budapest Desszertje 2019” cukrászverseny győztesének bemutatója
  • 16:00 Chococard: Bean-to-bar. A kakaóbab világkörüli útja
  • Mi fán terem a kakaóbab? Milyen a színe? Mi történik vele a szüret után, hogyan lesz belőle csokoládé? Interaktív csokoládé készítésre hívjuk Önöket. Kakaóbabot kóstolni kötelező!
  • 17:00 Akademia Italia : Tiramisú & Panna cotta
  • 18:00 Kis Sándor – Miele : Máglyarakás tányérdesszert
  • 19:00 Solt Klaudia Duó
  • 21:00 Berki Artúr & Hegedűs Márk

szeptember 15., vasárnap

  • 13:00 Sajtos fánkocskákat készítenek a Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola tanulói
  • 14:00 Kis Sándor – Miele : Gőzölt kovászos mogyorótekercs fahéjas habbal
  • 15:00 Háfra Katalin – A Bolka Desszert Butik varázslatos világa
  • 16:00 Farkas Vilmos cukrászmester – Szépréti Cukrászda: Mentes sütemények
  • 17:00 Raj Ráchel tortadesign bemutató
  • 18:00 Hajdú Klára & Szakonyi Milán
  • 19:00 Monarchia Vonósnégyes

Nyitvatartás:

  • P-SZ: 10-23
  • V: 10-21
     

 

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?