Ismerjétek meg Budapest legelső saját desszertjét

Oszd meg másokkal!

Desktop
Fotó: MTI, Soós Lajos
Fotó: MTI, Soós Lajos

Ez a szőlős-fehércsokoládés nyalánkság Budapest legelső saját desszertje. Ma hirdettek eredményt a cukrászversenyen, és a győztes a Szamos Marcipán édessége lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász álmodott meg. Ti szeptember 14. és 16. között találkozhattok vele legelőször, az Édes Napok Budapest rendezvényen, a Szent István-bazilika előtti téren.

A megmérettetésre 13 cukrászda jelentkezett, a beküldött desszertek közül a szakemberekből és laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét. A verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt, és olyat kellett alkotni, ami megfelel a közízlésnek, de otthon is el lehet készíteni, cukrászdában meg ne kerüljön többe azért ezer forintnál. (Hogy mi is az a monodesszert? Olyasvalami, amit nem nagy tortából, tepsinyi sütiből adagolnak ki, nem is aprósütemény: egy adag önálló süti. Azaz édessség. Mondjuk, mint egy tátracsúcs, marcipánburgonya, rigójancsi, ha a régiekre gondolunk.)

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek