Márványra márvány: emléktáblát avattak az Alkotmány utcában 26 évvel korábbi nagy etetéseknek

Oszd meg másokkal!

Desktop
Emléktábla-avatás a BGE Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Karának Alkotmány utcai épületében
Emléktábla-avatás a BGE Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Karának Alkotmány utcai épületében

Magyarországon amúgy is rengeteg az emléktábla, most lett még egy: a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Karának Alkotmány utcai épületében csavaroztak fel a vörösmárvánnyal borított falra egy szürkemárvány táblát, hogy megörökítse a magyar gasztronómia egyik 1992-es teljesítményét. 
Ha ez nem érdemelt már régen egy márványtáblát, akkor micsoda? 
Idézünk a sajtóközleményből: 

"A magyar pavilon éttermeinek – Magyar Pavilon és a Mathias Rex étterem – üzemeltetésében aktív szerepet vállaltak a BGE KVIK akkori hallgatói, oktatói. Vendéglátó szakiskolák, valamint hazai szállodákban és éttermekben dolgozó szekemberekkel közösen hat hónapig képviselték hazánkat és vezették be a látogatókat a magyar gasztronómia és vendéglátás világába

Az expón való részvétel ötlete is egy hallgatótól származott. Dr. Csizmadia László, akkori főigazgató és Endrődy Gábor, a Vendéglátás Szervezés Tanszék oktatójának vezetésével, a Hungexpoval együttműködve indult el a nagyszabású vállalkozás. A „sevillai nagy kalandot” közel 2 éves előkészítő munka előzte meg. Számos megvalósíthatósági tanulmány, gazdasági számítás született, illetve a résztvevők spanyol nyelvi, szakmai és egészségügyi képzésen is részt vettek.
Az expó fél éve alatt az akkori hallgatók szakmai rátermettségükről tettek tanúbizonyságot, példamutató munkabírással dolgoztak, életre szóló tapasztalattal és élményekkel gazdagodtak. A kint dolgozó szakemberekkel közösen végzett munka eredményeként a nemzeti pavilonok éttermei rangsorában bronzérmet nyert hazánk, a Mathias Rex étterem pedig kétszer is elnyerte az expó legjobb, négy villás kategóriájú minősítését."
 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek