Egyelőre nincs létjogosultsága a sziesztának, mondta a közgazdász

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: costa rican times
Kép: costa rican times

Az egész délutáni szieszta-dolog úgy került szóba, hogy a nagy meleg miatt a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége járatcsökkentést kezdeményezett hőségriadó idejére.

Regős Gábor közgazdászt, a Századvég Alapítvány elemzőjét és Szeles Géza háziorvost, igazságügyi orvos szakértőt kérdezték meg a tévében, mi a véleményük, erről is, meg úgy általában a legforróbb órákra eső pihenőidőről. 

A közgazdász szerint egyelőre nincs létjogosultsága a szieszta bevezetésének, mert csupán két-három olyan hét van egy évben, amikor elviselhetetlen a hőség.

Az orvos szerint pedig javul az ember szellemi és fizikai teljesítménye, ha ebéd után beiktat egy órányi pihenőidőt, sőt ha ez rendszeressé válik, az élettartamot is megnövelheti. Jelezte: nagy melegben mindenki sokkal hamarabb elfárad, az ilyen idő megterheli a keringést és rontja a koncentrálóképességet. Szerinte ha ilyen ütemben folytatódik a felmelegedés, biológiai szempontból mindenképpen indokolt lesz, hogy déltől kettőig, délután egy órától háromig pihenhessen a szervezet - számolt be a beszélgetésről az MTI.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?