Vízművek: a fővárosban egészséges és iható a csapvíz

Oszd meg másokkal!

Desktop

Budapesten egészséges és biztonsággal fogyasztható a vezetékes víz, az ivóvíz a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer - írja a Fővárosi Vízművek reagálva arra az amerikai ajánlásra, miszerint Magyarországon nem ajánlott a csapvíz fogyasztása.

"Őszinte megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy egy turistáknak szóló amerikai ajánlás több más kelet-európai ország mellett Magyarországot is az olyan helyek közé sorolja, ahol nem ajánlott a csapvíz fogyasztása. 

Az ajánlás készítői nyilvánvalóan nem a valós tényekre alapozták a véleményüket, hanem egy sztereotípiára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy ugyanebben az ajánlásban ihatónak minősítik olyan dél-európai országok vezetékes vizét, ahol maguk az országok hívják fel látogatóik figyelmét arra, hogy a csapvíz fogyasztása veszélyes. A Fővárosi Vízművek mindent elkövet annak érdekében, hogy a téves, minden valóságalapot nélkülöző információkat töröltesse, hiszen ez nemcsak az ivóvíz-szolgáltatók, hanem Magyarország érdeke is. 

Amellett, hogy a szolgáltatott ivóvíz minősége a legmesszebbmenőkig megfelel az európai uniós előírásoknak, a magyarországi szabályozás a vizsgált paraméterek és a megengedett határértékek tekintetében is szigorúbb annál. 

Nincs róla tudomásunk, hogy a társaság közel 150 éves múltra visszatekintő tevékenysége során olyan vízminőségi kifogás merült volna fel, amely miatt szüneteltetni kellett volna a szolgáltatást" - írja a vízművek.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?