Adni jó – és messzire sem kell menned hozzá

Desktop

Adjunk együtt! - a Paloma művészudvar és közösségi bemutatótér alkotói jótékonysági akcióba kezdtek, gyerekjátékokat gyűjtenek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekek számára.  

December 19-ig, ha te is adnál szívesen, nincs más dolgod, csak hogy szatyorba rakj otthon tiszta, jó allapotban lévő, már nem használt gyerekjátékot (vehetsz újat is),  és sétálj el vele a Palomába, bármelyik műhelyben leadhatod. 

Ők majd továbbítják az ajándékodat, az otthonban jelenleg 26 család él, majdnem 80 gyerek. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza - Zuglói Családok Átmeneti Otthonában krízishelyzetbe került, otthonukat vesztett családok élnek, összesen 120 ember, köztük mintegy 80 gyermek. A fő épületben 16 családról gondoskodik a karitatív szervezet, emellett 5 anyaotthoni férőhely van, valamint 5 család külső férőhelyen, lakásokban él. A Zuglói Családok Átmeneti Otthonában a szabályozás értelmében egy, maximum másfél évet tölthetnek el a családok.  A lakók a lakhatásért havi térítési díjat fizetnek. A családokat családgondozók – és a gyermekekre koncentrálva – gyermekgondozók segítik, emellett fejlesztőpedagógus, pszichológus és jogász is dolgozik az intézményben. A gyermekekkel számos önkéntes foglalkozik, korrepetálást tartanak, kirándulásokat szerveznek, játékesteket rendeznek. Az intézmény célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a családok újraépíthessék az életüket: a szülők biztos munkahelyet találjanak, kiszámítható jövedelemmel rendelkezzenek, és lakhatási gondjaik megszűnjenek, a gyerekek pedig beilleszkedjenek az iskolai közösségbe és továbbtanulhassanak.

A művészudvar megköszöni, ha hozol valamit, minden adományozót egy 15%-os Paloma kuponnal lepnek meg.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek