Pénzt osztanak a Hajós utcai Hunger Kingben

Oszd meg másokkal!

Desktop
(forrás: 444.hu)

Szerdán délután nyílik az az ál-gyorsétterem a Hajós utcában, az Opera és a Louis Vuitton üzlet mellett, ahol három héten át pénzt osztanak a vásárlóknak hamburgeres dobozban. A pop-up gyorsétterem ötlete a finn Jani Leinonené és a Luukku Atelier, a finn intézet kortárs galériájának szervezésében valósult meg - írja a 444.

Az étterem előtt vörös szőnyeg van, a burgeres dobozokba pedig a hazai napi minimálbér, 3400 forint lesz. A sorban diákok, önkéntesek és hajléktalanok is állnak majd. Az első napon 50 embert szolgálnak ki, a többin húszat-húszat. Az akcióval a hajléktalanságot kriminalizáló magyar törvények ellen tiltakoznak.

Leinonen megjegyezte közleményében, hogy "Ha egy cég új üzletet nyit a városban, akkor a vásárlóknak természetesen megengedik, hogy sorban álljanak az üzlet előtt, akár éjjel is, hogy a termékhez jussanak. Hasonló álldogálást a magyar törvények viszont a hajléktalanoknak nem engedélyeznek." A finn egy aktivista központot építene a gyorsétterem köré, azzal a céllal, hogy bátorítsa az embereket, és elhitesse velük, hogy el lehet képzelni másmilyen szociális és politikai berendezkedéseket is, mint amiben élnek. A projekthez majd kapcsolódó online felületen keresztül a magyar kormánynak lehet üzenni.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Partnerek