És igen, egy brit buliturista volt az elkövető - frissítve: még egy britet őrizetbe vettek

Desktop
Az egyik sérült autó, fotó: FB, Országos Mentőszolgálat
Az egyik sérült autó, fotó: FB, Országos Mentőszolgálat

Egy 14 fős, részeg fiatalokból álló társaság a Markó utcában, a Mentőpalota előtt álló mentősök autóit vandál módon megrongálta.

A társaságból az egyik 25 év körüli férfi végigsétált a mentőállomás előtt parkoló autók tetején, milliós kárt okozva - írtuk a hét végén.

Meglehet, ahhoz, hogy komolyan vegyék az autórongálásokat a bulinegyedben és a környékén, az kellett, hogy a mulatozó brit társaság a Mentőpalota előtt parkoló autókat zúzza meg - és pont a szolgálatban lévő mentősök kocsijait. A bulinegyed belsejében az ilyesmi szinte mindennapos, egy-egy letörött visszapillantó tükör láttán már meg se rezzennek az ott lakók.

Ezt az elkövetőt viszont azonosította és másnapra már el is fogta a rendőrség - láthatóan annyira nem volt tisztában vele, hogy mit is csinált, hogy fényes nappal, a Wesselényi és az Akácfa utca sarkán tartóztatták le.

Kedden már az is kiderült, hogy az esetet követően Budapest rendőrfőkapitánya külön nyomozócsoportot állított fel az elkövető felkutatására.

Amikor az első elkövetőt letartóztatták, a társaság további 8 tagját is előállították a rendőrök, és őket is kihallgatták. Így derült ki, hogy a társaság egy másik tagja is részt vett a rongálásban, így az elfogott férfi társát, egy szintén 20 éves brit állampolgárt is gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Szerintetek hány ilyen "lekapcsolás" kell ahhoz, hogy híre menjen, itt mégsem szabad mindent?

 

Off: második képük a részeg szatír szobra, ezt Herculaneumban találták, a Villa dei Papyri kertjében. És a nápolyi Museo archeologico nazionaléban tekinthető meg.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?