Fegyvert és autót is szerzett a rab: a rendőrség közleménye

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: Waze
Kép: Waze

Cikkünket frissítjük!

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről. 13 órakor hivatalos közlemény is megjelent, a hírt elsőként közzétevő Index olvasóinak bejegyzései alapján az elkövetőt már el is fogták.

Cikkünket folyamatosan frissítjük.

2019. 02. 15., p - 14:18,  Budapesti Rendőr-főkapitányság

Ítélethirdetést követően szökött meg, fegyvert szerzett, 36 percig „élvezte” ideiglenes szabadságát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2019. február 15-én 11 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse.

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez. A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök. A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

A rendőrség első, gyors közleménye (kattints a képre):

Lövöldözős videó:

A Fővárosi Törvényszék közleménye:

Megszökött egy fogoly az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről. A Törvényszéken személyi sérülés nem történt. A terheltet erőszakos bűncselekmények miatt korábban már elítélték, s jelenleg is más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte.

Korábbi híreink ez ügyben:

Úgy tudni, egy büntetőügy tárgyalásán az egyik vádlott elvette az őr fegyverét, a pisztolyt az őr fejéhez szorította így menekült ki az épületből, majd egy autót (egy szürke Suzukit) is szerzett.

Legfrissebb, de még mindig olvasói hírek

Olvasóink szerint a férfit a Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán a rendőrök leszorították. Van, aki szerint 50 rendőrautó vette üldözőbe, és a rab ezután gyalogosan próbált menekülni, eközben vaktában lövöldözött. Ezután a férfit elkapták.

Úgy fest, az Árpád híd felé menekül, mert az Index frissítése szerint hatalmas rendőri készültség a város északi részében, a Dózsa György út - Váci úton mindenhol golyóálló mellényes rendőrök állnak, és az Árpád hídon is ékalakban két rendőrautó áll, és Pestről Budára csak egy sávon lehet átkelni.

 

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?