Kamu adománygyűjtőket fogtak

Oszd meg másokkal!

Desktop
Kép: police.hu
Kép: police.hu

A budapesti rendőrök elfogták azt a román nőt és társát, akik siketnémának tettetve próbáltak adományt kicsalni a járókelőktől.

Ennek a süket-vagyok-szánj-meg adománygyűjtögetésnek sok formájával találkozunk - és ilyenkor az ember nem is tudja eldönteni, tényleg rászorulónak adja-e a pénzét. 

Karácsony tájékán meg még az is bőkezűbb, aki egyébként megfontoltabb. Ezt használta ki a most elfogott 22 éves nő és 24 éves férfi, aki december 3-án délelőtt a Károly körúton szólítgatta le a járókelőket és adománygyűjtés ürügyén pénzt próbált kicsalni tőlük. A két román állampolgár siket-némának tettette magát, és egy papírlapot tartott maga előtt, amelyen az szerepelt – magyarul, illetve angolul –, hogy szegény gyermekek részére gyűjtenek pénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói karácsonyi akciószolgálatukat látták el, amikor felfigyeltek és tetten érték az elkövetőket. A rendőrök a Kálvin téren fogták el a román állampolgárokat, akiknél aláíró íveket és radírozható tollakat találtak, írta a police.hu.

Nézzétek meg ezt az ívet. Nem tudni, mivel hatották meg az embereket, de most komolyan, ti erre adnátok pénzt? Legyetek észnél. Az adományozásnak ezer rendes, hivatalos útja van.

Címkék: 
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil
Mit szólsz hozzá?