Tesz-Vesz Óvoda

1051 Budapest, József Attila u. 18. | +36-1-318-1518 | http://www.teszveszovoda.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

Óvodánk a Belváros szívében, egy lakóház félemeletén helyezkedik el. Központi fekvése miatt könnyen megközelíthető. Csoportszobáink barátságosak, világosak, tágasak, légkondicionáltak. Nagy alapterületük miatt a gyerekek számára megfelelő hely áll rendelkezésre a különféle tevékenységekhez. Az udvarban jól felszerelt tornateremmel rendelkezünk.

Jelenleg 4 gyermekcsoporttal működünk, - a kerületben egyedüliként – életkor szerinti elosztásban vannak csoportba sorolva a gyerekek. A Tevékenységközpontú Nevelési Program alapján folyik a gyermekek nevelése. Ez a program jól illeszkedik a modern elvárásokhoz azáltal, hogy a gyermekek fejlesztését, kompetenciáinak fejlesztését a tevékenykedtetésen keresztül valósítjuk meg. A Süni-csoportban 2013 szeptemberében indult a Montessori csoport. Két csoportban folyik idegen nyelvvel (angol és német) való játékos ismerkedés a mindennapi tevékenységekbe ágyazottan.

Nevelési céljaink között elsődleges helyen szerepel a gyermekek testi-lelki egészségének megóvása. Ennek a célnak a megvalósulásához járul hozzá a sószoba rendszeres (februártól egész évben), napi használata, a heti rendszerességgel szervezett úszás, a tisztított víz fogyasztása. A hozzánk járó családok (szülők, gyerekek) térítésmentesen vehetik igénybe a sószobát a délutáni időszakban.

Másik kiemelt nevelési célunk az iskolai élethez való alkalmazkodás megkönnyítése, a gyermekek képességeinek a kibontakoztatása. Ennek érdekében figyelemmel kísérjük a gyermekeink képességeinek alakulását az óvodába lépéstől az iskolába kerülésig. Három fejlesztőpedagógus kollegánk segítségével rendszeresen mérjük a gyermekek mozgás- és beszédállapotát, az értelmi képességeinek a fejlettségét. Szűrjük a részképesség-gyengeséggel küzdő gyerekeket, számukra - a kerületben elsőként – szükség esetén az óvodában biztosítjuk az egyénre szabott fejlesztő foglalkozásokat évek óta, sikerrel. Ehhez a szemlélethez jól illeszkedik a montessori pedagógia a speciális eszközeivel.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek