Országos Idegennyelvű Könyvtár

1056 Budapest, Molnár u. 11. | +36-1-318-3688 | http://www.oik.hu

Oszd meg másokkal!

Desktop

A magyarországi nyilvános szakkönyvtárak közül az egyik legfiatalabb intézmény az Országos Idegennyelvű Könyvtár, amely az eredeti nyelvű, elsősorban kortárs világirodalmi, zenei továbbá nyelvészeti tárgyú dokumentumokat gyűjtő nyilvános szakkönyvtár, valamint a magyarországi nemzetiségi könyvtárak koordinációs központja.

Eredetileg orosz nyelvű közművelődési könyvtárként működött, 1956-ban alapították Állami Gorkij Könyvtár néven. Az olvasói igényekkel lépést tartva fokozatosan bővült a gyűjtőkör. Napjainkra országos szinten egyedi idegen nyelvű gyűjteményt sikerült kialakítani. Az intézményt 1978-ban országos feladatkörű szakkönyvtárrá, majd tudományos kutatóhellyé minősítették. Az Országos Idegennyelvű Könyvtár nevet 1989-óta viseli.

Jelenleg három nagyobb, akadálymentesített szolgáltató egységgel rendelkezünk. A földszinten található a ruhatár és a beiratkozás, a félemeleten kapott helyet a zeneműtár, az első emeleten pedig a kölcsönzési adminisztrációt, tájékoztatót, olvasótermet, folyóirat-olvasót, szabadpolcos könyvkiválasztó teret, számítógépparkot és nyelvstúdiót egyesítő szolgáltatóövezet-együttes található. A galérián kapott helyet Fajszi Károly 12 000 kötetes eszperantó gyűjteménye. 

Tartson velünk Kávészünetet!

Nyitvatartás:

Hétfő10.00 – 20.00
Kedd10.00 – 20.00
Szerda12.00 – 20.00
Csütörtök10.00 – 20.00
Péntek10.00 – 20.00

A könyvtár nyári részleges nyitvatartási rendje illetve zárva tartása megtekinthető a honlapon.

A Fajszi Gyűjtemény minden hónap első szerdáján 10.00 és 12.00 óra között látogatható.

További információk:

Parkolás:utcán fizetős
Wifi:ingyenes
A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek