Kolta Galéria

1052 Budapest, Semmelweis u. 4.

Oszd meg másokkal!

Desktop

A Kolta Galériát – a Háló Közösségfejlesztő Katolikus Egyesület kérésére – Katkó Tamás fotóművész és művészeti vezető hívta életre a Ferenciek Bazára épületében, még 2005-ben.

A galéria művészeti tanácsadói: Haris László fotóművész, Kincses Károly fotómuzeológus, Kő Pál szobrászművész, Korniss Péter fotóművész, a legfontosabb szakmai szervezetek képviselői. A kiállítóterem névadója dr. Kolta Magdolna, a tragikusan fiatalon elhunyt fotómuzeológus, a Magyar Fotográfiai Múzeum és a Magyar Fotográfusok Háza (Mai Manó Ház) szellemi alapítója, a magyar fotográfiai élet megkerülhetetlen személyisége.

Az intézmény fotógalériaként indult, majd lehetőség nyílt arra, hogy képző- és iparművészeti kiállításokat is rendezzenek a helyszínen.  2011 végéig 76 kiállítás került megrendezésre a galériában úgy, hogy a művészeti vezetés nem határozott meg semmiféle műfaji kritériumot. Kizárólag a minőség bemutatására törekedett, függetlenül attól, hogy befutott alkotónak, pályakezdő művésznek, határokon túli, vidéki, vagy fővárosi kiállítónak biztosított lehetőséget.

A 2012-es év komoly változást hozott a Kolta Galéria életébe. A Háló bezárta központját és ideiglenesen kivonult a kulturális életből, így hét év után új otthont kellett keresni a galériának, melyet az Árkád Bazár épületében, az egykori Metro Klub helyén létrejött Bazaar Klub kupolatermében talált meg. Nem csak a költözés hozott változást a Kolta Galéria életébe, hanem új fenntartóként a Kultúrpart Csoport tagja, a Szívlapát Alapítvány segíti a képtár további működését. A galéria munkájához korábban hozzátartozott a zene, mint társművészet jelenléte, és a tervek szerint ez a jövőben sem fog változni. Tekintve, hogy a Kultúrpart Csoport munkatársai eleve zenei beállítottságúak, a szellemi társulás révén komoly művészeti együttműködésre lehet számítani.

A Kolta Galéria májusig tartó kiállítás sorozata a Kultúpart Csoport tagja, a Szívlapát Alapítvány segítségével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

Nyitvatartás:

Hétfő14.00 – 18.00
Kedd14.00 – 18.00
Szerda14.00 – 18.00
Csütörtök14.00 – 18.00
Péntek14.00 – 18.00

Hétvégén zárva.

A tartalom a hirdetés után folytatódik
Desktop, Mobil
Mobil

Az ittlakunk.hu oldalain megjelenő információk, adatok tájékoztató jellegűek. Az esetleges hibákért, hiányosságokért az oldal üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Hirdetés
Hirdetés
Desktop

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek