Mindennapi kenyerünk

Oszd meg másokkal!

Csütörtöktől megváltozik a kenyér összetétele a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai végett – tájékoztat az Index.

A rozskenyérnek ezentúl magasabb lesz a rozstartalma, a teljes kiőrlésű kenyeret pedig csak akkor lehet így nevezni ha legalább a 60%-a a felhasznált lisztnek teljes kiőrlésű. Hasonló módosítás lesz a graham és tönkölykenyereknél is.

Minden kenyérfajtára vonatkozó előírás lett a sótartalom csökkentése, melyet 2 lépésben kell végrehajtani. Ezen kívül fontos változás, hogy csütörtöktől ne keressük a "házikenyér" elnevezést a polcokon, mert ezeket fehérkenyér vagy búzakenyér néven lehet majd forgalomba hozni.

Címkék: 
Mit szólsz hozzá?

Hirdess nálunk!

Szeretnéd, ha a kerület lakói tudnának szolgáltatásaidról, termékeidről, boltodról, vendéglátó-helyedről? Hirdess nálunk! Meglásd, egyáltalán nem drága – és megéri. A részletekért kattints ide!

Legyél a szerzőnk!

Rendszeresen írnál a környéked eseményeiről, boltjairól, kocsmáiról, kulturális programjairól, utcáiról és játszótereiről? Ne habozz, vedd föl velünk a kapcsolatot!

Hol-mi toplista

Helyi közösségek a Facebookon

Partnerek